WA? WA Plus? All-risk? Welke dekking moet je nou kiezen?

Welke dekking voor je autoverzekering?

Makkelijk hoor, zo'n site waar je zelf de premie voor je autoverzekering kan berekenen, maar hoe weet je nu welke dekking je voor jouw auto moet kiezen?

WA, WA Beperkt Casco (WA Plus) of WA Volledig Casco (Allrisk)? Termen welke je tegenkomt bij het kiezen van een autoverzekering, wat houden deze dekkingen nou eigenlijk in? Onderstaand sommen we de hoofddekkingen voor je op om deze vervolgens zo kort mogelijk toe te lichten:


WA

In Nederland ben je verplicht om een WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) dekking af te sluiten, hiermee is schade welke je aan derden toebrengt verzekerd. Op iedere autoverzekering zit dus altijd minstens een WA dekking. Schade aan je eigen auto is bij deze dekking niet verzekerd. 

Gemiddeld zien wij bij een ouderdom (van de auto...) vanaf een jaar of 8 dat deze dekking het meest gesloten wordt. Natuurlijk zijn er uitzonderingen; wanneer een auto nog een hoge dagwaarde heeft (bijzondere uitgave, zeldzaam exemplaar oid) is het slim om hiervoor een casco dekking af te sluiten. Er zijn 2 verschillende soorten casco-dekkingen: 

WA + Beperkt Casco (WA Plus)

Eén stapje omhoog vanaf de WA dekking komt de WA Beperkt Casco dekking, hierop is (kleine verschillen per maatschappij mogelijk) in de regel, naast het WA risico, verzekerd: diefstal, aanrijding met wild, brand, storm, en ruitschade. Schade aan de auto door eigen schuld valt niet onder deze dekking.

Deze dekking wordt gemiddeld het meest gesloten bij een autoleeftijd tussen de 5 en 8 jaar. 

 

WA + Volledig Casco (Allrisk)

Dit is de meest uitgebreide dekking welke mogelijk is, deze dekking biedt naast de oorzaken welke bij Beperkt Casco verzekerd zijn ook dekking voor schade door eigen schuld (wanneer je dus bijvoorbeeld een paaltje raakt of schade door botsen/slippen/van de weg raken).

Deze dekking wordt het meest gekozen bij auto's met en leeftijd van 0 tot 5 jaar.

 


De premie voor iedere dekking is afhankelijk van verschillende factoren zoals het gewicht van de auto, de nieuw- of dagwaarde van de auto, het vermogen van de motor en natuurlijk ook de leeftijd en rijervaring van de bestuurder. Als tip willen we je meegeven om goed naar de dagwaarde van je auto te kijken, is deze laag? Ga je auto dan niet oververzekeren, bij een Beperkt Casco dekking bijvoorbeeld zal je nooit meer uitgekeerd krijgen dan de dagwaarde van de auto.

 

We hopen het je iets duidelijker te hebben gemaakt zo, als je nog vragen hebt aarzel dan niet om ons te contacten. We helpen je graag :)  

Weet je nu welke dekking je wilt? Bereken 'm direct!

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Like ons op facebook!

Wij zijn heel erg blij met iedere like, wil je ons een plezier doen? Klik dan op " vind ik leuk" 

Polisbesparing.nl

Harderwijk

info@polisbesparing.nl

Kvk: 60640898

AFM: 12002830

Bank: NL64 RABO 0181 6993 03